Bullerö

Bullerön, eller Bullerö, är en ö i Nämdö socken och Värmdö kommun, omkring tre distansminuter öster om Nämdö. Den ligger längst ut i havsbandet i Stockholms skärgård.

Bullerön är huvudö i Bulleröarkipelagen som är naturreservat och omfattar omkring 900 öar, kobbar och skär, bland annat Rågskär, Stora Melskär, Braka, Brunskär och Hamnskär. På Bullerön finns bra naturhamnar i Storbåtsviken i norr, Bodkobbshålet vid byn och Rävängsviken på östra sidan.

Väder i skärgården - Bullerö

Vandrarhem finns och guide samt Bullerö Skärgårdsmuseum som är byggt 1909 av målaren Bruno Liljefors. Det ursprungliga syftet med huset var som jaktstuga och naturligtvis för Bruno Liljefors konstnärsskap. Ganska snart blev det en festlokal för Bullerölaget som var ett sällskap med dåtidens kulturelit. Kända medlemmar var bland annat Albert Engström, Anders Zorn, Carl Cederström, Axel Sjöberg och naturligtvis Bruno själv.

Weather Icon
Vill du annonsera?
Kontakta oss på:
08-571 560 10

Kontakta oss

Bergsman & Bergsman HB
Nämdö, Orrön 189
130 36 Nämdö

Telefon: 08-571 560 10
E-post: info@vaderiskargarden.se
Reg nr 969663-7702
Vi innehar F-skattebevis

Vill du annonsera?

Vill du synas i skärgården? Vi har en ny sida med mycket trafik, introducerad första mars och har visat sig vara mycket attraktiv.