Nämdö

Öster om Värmdölandet och Nämdöfjärden ligger Nämdö, en 7 km lång och 2 km bred ö med en egen skärgård bestående av hundratals kobbar och skär. Nämdö är en levande skärgårdsbygd med flera byar, kyrka, jordbruk, livsmedelsbutik, krog, hembygdsgård, skärgårdsmuseum och ett 30-tal företag.

Totalt bor ca 80 personer i Nämdöskärgården. Skolan ligger sen några år i ”malpåse” och i lokalerna finns nu kontorshotell för tre av företagen samt ett bibliotek öppet varje måndag – med fri wifi.

Livsmedelsaffär, bensinmack och krog finns i Solvik och är öppen sommartid.

Väder i skärgården - Nämdö - Östanvik

Nämdö upptäcker man bäst med cykel eller till fots. Grusvägar och promenadstigar är fina och det finns inga bilar på ön. Den vackra skärgården omkring bjuder på omväxlande natur med rikt djur- och fågelliv från Nämdö ut mot de tre större öarna Bullerön, Långviksskär och Biskopsö som ligger som yttre gräns mot havet i öster. Det går att bada vid Nämdö Böte på spetsen i nordost med klippor och liten sandstrand. Östanviks gård har en gårdsbutik öppen på sommaren. Långvik på nordsidan har fin sandbotten och är en bra ankringsvik för de med egen båt, dessutom har Skärgårdsstiftelsen en vedeldad bastu här. Skärgårdsmuseet Nämdöfilialen, med trädgårdsskafé vid Sand har öppet varje dag i juli. Varje år den sista lördagen i juli firas Nämdödagen, ett event för hela familjen, vid Nämdö Hembygdsgård i Sand.

Weather Icon
Vill du annonsera?
Kontakta oss på:
08-571 560 10

Kontakta oss

Bergsman & Bergsman HB
Nämdö, Orrön 189
130 36 Nämdö

Telefon: 08-571 560 10
E-post: info@vaderiskargarden.se
Reg nr 969663-7702
Vi innehar F-skattebevis

Vill du annonsera?

Vill du synas i skärgården? Vi har en ny sida med mycket trafik, introducerad första mars och har visat sig vara mycket attraktiv.